Klímaszerelés

Teljeskörű klímaszerelés, karbantartás

A Tomi Dokinál a kivitelezéstől a szervizelésig minden fontos feladatot elvégzünk, hogy Önnek csak a klíma komfortos hatását kelljen élveznie. 

Ingyenes felmérés

Miután megkeresett minket az igényeivel, rövid határidőn belül kiérkezünk önhöz, és felmérjük a helyszín adottságait.

Klímaszerelés

Az ingyenes felmérés, megbeszélés után felszereljük önnek a megfelelő klíma berendezést. 

Szervíz, karbantartás

Hosszútávon minden úgy működik megfelelően, ha törődünk vele. Ez a klíma berendezéseknél is így van.

Hogy működik a klímaszerelés?

Az ügyfél – azaz ön – megkeres minket és elmondja az igényeit. Mi rövid határidőn belül ingyenesen felmérjük a helyszín adta lehetőségeket. Majd készítünk önnek egy személyre szabott árajánlatot.

 

Miért spórol pénzt, és energiát, ha minket választ?
9

Az ön érdekeit figyeljük, nem a pénztárcánkat!

9

Javaslataink szakmaiságon alapulnak!

9

Nem hitegetjük önt, őszintén elmondjuk a véleményünket.

9

Az eredmény, hogy nincsenek félreértések, azt kapja, amit megbeszéltük, mindenki boldog.

Bízza ránk a nehezét!

Klímaszerelés, és karbantartás szolgáltatásunk teljes körben segít önnek, hogy a minennapok konfortosan teljenek.

Klímaszerelés

Amit a szerelés tartalmaz:

 • klíma berendezés szállítását,
 • faláttörést,
 • beltéri és kültéri egység felszerelését,
 • csövezést,
 • elektromos kábelek húzását,
 • csövezések, kábelezések esztétikus eltüntetését
 • kondenzvíz elvezetését,
 • nyomáspróbát, vákumolást, beüzemelést.

Klíma karbantartás

Amit a karbantartás tartalmaz:

 • hőcserélő, szűrők, és burkolat vegyszeres tisztítása,
 • kültéri egység tisztítása,
 • üzemi próba hűtés és fűtés üzemben,
 • lemerült elemek cseréje a távirányítóban,
 • hőfokmérés,
 • szigetelések, rögzítések ellenőrzése,
 • kozdenzvíz elvezetés ellenőrzése,
 • jótállási füzet kitöltése.
Most nem kell mást tennie, mint az alábbi „árajánlatot kérek” gombra kattintania, és munkatársaink rövid időn belül felveszik önnel a kapcsolatot.

Fűtés klímával?

Lehetséges!

N

Sokkal kedvezőbb beruházási költség a többi fűtésrendszerhez képest.

N

Akár egy nap alatt teljesen kiépíthető egy családi házas rendszer.

N

Fűtés mellett a lakás hűtése, páramentesítése, sőt a por, pollenek kiszűrése is megoldódik.

N

Nem szükségesek hozzá engedélyek.

N

Nincs szükség kémény építésére.

N

Lehet programozni, távolról vezérelni, automatizálni.

N

Tiszta, por és füstmentes.

N

Nem áll fent szénmonoxid mérgezés veszélye.

A klímaberendezések a hőszivattyú elv alapján végzik a fűtést, ami annyit jelent, hogy az elektromos energiát nem a hő előállítására, hanem a hő szállítására használják fel, így a bevitt energiának a többszöröse kapható meg melegként. Így akár 50-60% olcsobban fűthetünk a többi fűtésmegoldáshoz képest! A fűtés klímával gyorsabb felmelegedést okoz a lakásban a szokásosnál. Nem sokkal az elindítása után már akár több, mint 50°C levegőt bocsát ki a berendezés.

„Ennyi kalamajkát nem ér meg az egész!”

Akadnak ügyfeleink, akik rengeteget gondolkoztak, hogy klíma berendezést telepíttessenek az otthonukba, ingatlanjukba, irodájukba. Az eredmény a végén mindig az lett, hogy „de jó, hogy rábeszéltem magamat erre”.

Hiszen gondoljunk bele, hogy egy megfelelő klíma berendezés nem 2-3 hétig lesz velünk, de valószínű nem is 2-3 évig. Ez egy hosszú távú befektetés, amelynek az előnyeit minden ügyfelünk élvezi, és eszük ágában nem lenne visszacsinálni a folyamatot.

Ön is megérdemli, hogy boldog legyen!

Gyakran ismételt kérdések

Természetesen tudjuk, hogy rengeteg kérdés merülhet fel önben. Ennek kapcsán összegyűjtöttünk jó pár visszatérő dilemmát. Ha további kérdés merülne fel, akkor pedig bátran vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mekkora porral jár a szerelés?

A klímaberendezés telepítése során végig ipari porszívót használunk, így a munka végeztével tisztán adjuk át a helyiséget.

Mennyi idő a teljes szerelési folyamat?

Egy alapszereléssel telepített klíma 3,5-4 óra alatt teljesen készen van, ez azonban függ attól,hogy egy 30 cm téglafalat, vagy egy 60 cm kőfalat kell áttörni.

Mi az inverteres klímaberendezés? Miért hasznos?

Az inverteres készülékek folyamatos teljesítmény-szabályozást tesznek lehetővé, így a fellépő teljesítményigénynek megfelelő kompresszor-fordulatszám beállításával a leghatékonyabb üzemelést és a legjobb komfortérzetet biztosítják. Mit jelent ez a gyakorlatban?
Az inverteres gépek áramfogyasztása kb. 30-40 %-al kisebb, mivel a csökkentett fordulaton (amelyen a legtöbbet üzemel) a hatásfokuk sokkal jobb, mint hagyományos társaiknak. Az inverteres klímáknál az elektronika tudja szabályozni a kompresszor teljesítményét a beállított hőmérséklet függvényében. Ha a beállított hőmérséklet jóval kisebb a helyiségben lévő hőmérsékletnél, akkor a készülék teljes teljesítménnyel dolgozik. Ahogy kezd lehűlni a szoba, a készülék fokozatosan alacsonyabb fordulatra kapcsol, aminek olyan felhasználó szempontjából praktikus előnyei is vannak, mint az alacsonyabb zajszint a kül és beltérinél.

Hová helyezzük el a klímát a helyiségben?

A klímaberendezések beltéri egységének ideális elhelyezése nagyon fontos a megfelelő teljesítmény leadása érdekében.
Figyelembe kell venni, hogy hűtés illetve fűtés üzemmódban is hatékonyan tudjon dolgozni a készülék. Kiemelt figyelmet érdemel a klímák vezérlése fűtés üzemmódban, mivel a befújt meleg levegő áramlása sokkal nehezebben kalkulálható a folytonos meleg felfelé áramlás miatt. Ezen kívül rengeteg tényező befolyásolja a klíma berendezés elhelyezését, mint például a helyiség nagysága, belmagassága, az épület szigetelése, üveg felületek, stb. 
Többek között ezért is fontos, hogy szakemberrel válasszuk ki a klíma helyét, hogy az a lehető legjobb hatásfokon dolgozhasson.

Milyen teljesítményű klímaberendezésre van szükségem?

Az előzőekhez visszakanyarodva, rendkívül sok tényezőtől függ. A helyiségben csak hűteni, vagy fűteni is szeretnénk a klímával, mekkora helyiségbe lenne szükség rá, milyen a belmagassága a helyiségnek, milyen nyílászárók vannak, az épület szigetelése milyen, stb. Fontos, hogy szakemberrel beszélje át ezeket a kérdéseket a helyszínen, hiszen így biztosan nem fog bosszúságot okozni, ha felkerül a klíma, mivel pont olyan fog bekerülni amire szüksége van, és pont arra helyre, ahol a legjobb hatásfokban tud dolgozni.

Milyen élettartamúak a klímaberendezések?

Igazából erre széles skálán lehetne válaszolni, de a lényeg, hogy pár hónaptól körülbelül 20 évig is terjedhet az élettartamuk. Mitől függ, hogy valamelyik pár hónapot, évet bír ki, a másik meg 10-15 évet? Az olcsóbb, folyamatosan csúcsra járatott, nem szervizelt klímaberendezések sajnos nem hosszú élettartamúak. A minőségi klímák drágábbak, azonban rendszeres szervizelés mellett sokkal hosszabb távon tudnak működni, mint olcsóbb társaik. Ugyanakkor itt jön képbe a szakember is, aki meghatározza, hogy az igényeknek megfelelően mekkora teljesítményű klímaberendezésre van szüksége. Ha túl kicsi klímát rak fel, akkor ugyanis a folyamatos csúcsra járatás miatt hamarabb megadhatja magát a készülék.

Hogy működnek a hűtő-fűtő klímák? Valóban gazdaságtalanok?

A hűtő-fűtő klímákban a közhiedelemmel ellentétben nincsen fűtőszál! Fűtésnél gyakorlatilag a hűtési folyamatot megfordítja egy váltószelep, így a beltéri egység lesz a meleg hőcserélő, a kültéri egység pedig a hideg hőcserélő. A készülék fűtési üzemmódban sem fogyaszt többet, mint hűtéskor.

Miért fontos a rendszeres karbantartás?

1. Magunk miatt:
Ha rendszeresen szervizeltetjük a készüléket, akkor az egészségesebb levegőt fúj a helyiségbe, a fenti képen látható készülékkel ellentétben. Igazából a baktériumok is felszaporodhatnak a készülékben, és hosszú távon egészségkárosodást is okozhat. 
2. Készülék miatt:
A koszos, poros készülék nem tudja leadni a megfelelő teljesítményt, így folyamatosan erőlködik, élettartama csökken, fogyasztása pedig nő. A karbantartás azért is fontos, mert ennek hiányában a garancia is elvész.
A karbantartás során tisztítjuk a hőcserélőt, szűrőket, és burkolatot, a kültéri egységet is tisztítjuk, üzemi próba hűtés, fűtést végzünk, stb.